Pizzan är född i Napoli, om du någonsin har chansen att besöka Napoli finns en restaurang som heter Da Michelle, denna restaurang är enkel att hitta och de skapade den första Marinaran. När du besöker restaurangen finns endast två typer av pizzor att välja mellan. Marinara och Margherita. Pizzor i Italien är väldigt annorlunda från hur den ser ut i Sverige och det kan vara svårt att få tag på riktig italiensk pizza i Sverige. Trots det finns det ett par restauranger som faktiskt serverar riktig italiensk pizza. Om du aldrig har varit i Italien kommer du sannolikt få en chock angående hur mycket de olika pizzorna faktiskt skiljer sig åt och att njuta av en riktig Margherita är en upplevelse i sig. I svenska mått kan denna pizza låta väldigt tråkig, men när den tillagas rätt är det en smaksensation som du aldrig kommer att glömma.

En riktig pizza tillagas i en stenugn över öppen eld, detta bör du alltid titta efter när du är på restauranger på jakt efter den riktiga italienska pizzan. Det är vanligt att det är mycket färre ingredienser på pizzan och ananas existerar inte på pizza. Du kan faktiskt förolämpa många italienare genom att be om ananas på din pizza. Kebabpizza är även det något du bara kan drömma om. Istället arbetar man med färska ingredienser som tomater, basilika, vitlök, kronärtskocka och olika sorters ostar för att skapa den perfekta pizzan. Även svamp och skinka återfinns på ett par pizzor och givetvis oliver i alla sorter och storlekar.

Efter att du väl har smakat riktig italiensk pizza som är tillagad på rätt sätt kommer du inte att vilja äta vanlig svensk pizza, du kommer att njuta av de färska smakerna på ett helt annat sätt och börja att drömma mer om den italienska matlagningen.